Amerikaanse weerdienst: sorry, toch geen ‘horrorwinter’ in New York

De “mogelijk historische”, alom gevreesde winterstorm is toch níet naar New York gekomen. Voorspeld was dat in de stad zo’n 70-80 centimeter sneeuw zou vallen. In werkelijkheid was dat 15 centimeter.

New York, vanmorgen vroeg.
New York, vanmorgen vroeg. Foto Reuters / Mike Segar

De “mogelijk historische”, alom gevreesde winterstorm is toch níet naar New York gekomen. Voorspeld was dat in de stad zo’n 70-80 centimeter sneeuw zou vallen. In werkelijkheid was dat 15 centimeter (webcambeelden hier).

De Amerikaanse meteorologische dienst heeft de weerwaarschuwing ingetrokken en excuses aangeboden. Volgens de Weather Service is de storm nu naar het oosten verschoven, maar valt er minder sneeuw dan verwacht.

noodtoestand

In de staten New Jersey, Massachusetts en New York gold gisteren de noodtoestand vanwege de naderende storm. Scholen en overheidsgebouwen zouden vandaag dicht blijven en ook het openbaar vervoer zou grotendeels plat komen te liggen. Duizenden vluchten vanaf vliegvelden aan de oostkust van de VS waren geschrapt. Op Twitter circuleerden al bijnamen voor de storm als Snowmageddon, Snowpocalypse en Snowzilla.

Het noordoosten van het land had wél last van hevige sneeuw: duizenden vluchten zijn geannuleerd en tal van werknemers en scholieren zagen zich gedwongen om thuis te blijven.

sneeuw in het oosten

De oostkust van de VS wordt vaker geteisterd door noodweer en sneeuwstormen. Begin vorig jaar vielen negen doden bij een winterstorm, de gouverneurs van New York en New Jersey riepen de noodtoestand uit en er werden 2200 vluchten geschrapt. Door de wind was de gevoelstemperatuur soms 23 graden Celsius onder nul.

Benieuwd naar de huidige sneeuwtoestand in New York? Bekijk hier de stad via webcams.