Spelen vanaf het einde

Gefeliciteerd! Je hebt alle benodigde munten verzameld, de eindbaas verslagen en de prinses gered. Het spel is uitgespeeld. Maar laat je niet voor de gek houden, dit is pas het begin van Spoiler Alert. De speler mag nu alles doen wat vooraf ging aan de ontknoping. Ontwikkelaar Tiny Build biedt Android- en iOS-gebruikers een innovatief spel dat zij achterstevoren moeten doorlopen. De hoofdpersoon, een chilipeper, loopt en springt achteruit terwijl hij (of zij) obstakels moet ontwijken en vijanden verslaan. Maar Spoiler Alert laat de gebruiker de game niet naar wens ‘terugspelen’, maar op een specifieke wijze om zo geen zogeheten tijdsparadoxen te laten ontstaan. Sommige vijanden werden namelijk niet verslagen voordat de hoofdpersoon de prinses redde. Dus die mogen ook niet met terugwerkende kracht uit de weg geruimd worden. Spoiler Alert is ondanks de simpele cartoonachtige stijl erg vermakelijk en de tijdsparadoxen maken het spel uiterst uitdagend.