Royals op sociale media

Bijna hun hele familie zat al op Twitter of stuurde eens een berichtje de wereld in: Prins Charles, Prins Andrew en koningin Elizabeth II. Sinds 14 januari doen Prins William, de Duchess of Cambridge en Prins Harry ook mee. Met @KensingtonRoyal is het sociale medium weer een stuk koninklijker geworden, oordeelde CBS News. Het drietal werd aan de wereld geïntroduceerd door het officiële kanaal van de Britse monarchie: @Britishmonarchy. William, Kate en Harry vergaarden zo al ruim 122 duizend volgers. Op het Instagram-account dat zij tegelijkertijd openden, nog meer: 149 duizend. Het koninklijke paar schrijft over en plaatst foto’s van zichzelf en de liefdadigheidsorganisatie, Royal Foundation, waar zij zich samen met Prins Harry inzetten voor veteranen, duurzaamheid en de maatschappelijke kansen van tieners. Zo is een actieve Prins William op Instagram te zien bij een speciale training om jongeren te motiveren en te begeleiden bij het sporten.