Israël: twee raketten uit Syrië raken de Golanhoogten

Twee raketten uit Syrië zijn neergekomen in de Golanhoogten, een door Israël gecontroleerd gebied tussen Syrië en Israël. Het is niet duidelijk of de raketten gericht zijn afgeschoten of dat ze het gevolg zijn van de burgeroorlog in Syrië, maar volgens het leger leek het “geen dwalend vuur”.

Twee raketten uit Syrië zijn neergekomen in de Golanhoogten, een door Israël gecontroleerd gebied tussen Syrië en Israël. Dat zei het Israëlische leger tegen persbureau Reuters. Het is niet duidelijk of de raketten gericht zijn afgeschoten of dat ze het gevolg zijn van de burgeroorlog in Syrië, maar volgens het leger leek het “geen dwalend vuur”.

Bezoekers van een skiresort in het berggebied zijn geëvacueerd. De Israëlische zender Channel Two TV meldde dat er niemand om het leven is gekomen. Het leger heeft teruggevuurd, schrijft de woordvoerder van het Israëlische leger op Twitter.

Twitter avatar LTCPeterLerner Peter Lerner Following rockets striking the Golan Heights, #IDF responded with artillery towards the positions that launched the attack.

Bij een luchtaanval van Israël op Syrië zouden vorige week vijf leden van de Libanese beweging Hezbollah om het leven zijn gekomen, onder wie een prominente Hezbollahstrijder. Doelwit van de aanval zouden twee voertuigen van de beweging zijn geweest die bezig waren posities in te nemen dicht bij de grens met Israël.

De raketten kwamen neer in de Golanhoogten (rood), grensgebied tussen Syrië en Israël.

hezbollah en israël

Hezbollah vecht in de Syrische burgeroorlog aan de zijde van het regime. De laatste jaren voerde Israël meermaals luchtaanvallen uit op wapenopslagplaatsen en konvooien die gericht zouden zijn op Hezbollah, zonder dat de beweging vergeldingsacties uitvoerde. In 2006 vocht Hezbollah voor het laatst een oorlog met Israël uit. Sindsdien zijn er geen grote gevechten geweest.