Obama’s speech in emoji’s

Het gaat goed met Amerika, zei president Barack Obama vorige week in de jaarlijkse State of the Union. In zijn vijf vorige toespraken had hij dat niet durven zeggen. Het ging vaak beter dan voorheen, maar nu mocht hij eindelijk zeggen: „The state of the union is strong.” De Amerikaanse redactie van The Guardian wilde deze en alle andere uitspraken van Obama niet aan de lezers voorschotelen als een droge lap tekst. In plaats daarvan vertaalden ze de State of the Union naar emoji’s, de kleurrijke cartoons in sms’jes en WhatsApp-berichten. Op het speciaal daarvoor aangemaakte Twitter-account @emojibama schreven de redacteuren van The Guardian mee met de speech. Zo werd de boodschap van een voortvarend Amerika vertaald naar: ‘Amerikaanse vlag’ + ‘duim omlaag’ + ‘duim omhoog’ + ‘vraagteken’ + ‘is’ + ‘spierballen’. Een leuk experiment van de Britse krant dat mogelijk de laatste maanden van Obama’s presidentschap nog leuke bijdragen kan opleveren.