Grote sneeuwstorm op komst in de VS

foto JEWEL SAMAD / AFP

In de staten New Jersey, Massachusetts en New York werd gisteren de noodtoestand afgekondigd vanwege een naderende sneeuwstorm. De storm werd door de Amerikaanse weerdienst ‘potentieel historisch’ genoemd. Aan de oostkust kwam het openbare leven praktisch tot stilstand. De eerste sneeuw viel gisterochtend, maar hardere sneeuwval en storm zijn voorspeld. Er zou tot bijna een meter sneeuw gaan vallen. Veel wegen zijn daarom uit voorzorg door de autoriteiten afgesloten. Alleen de hulpdiensten mochten nog de straat op. Wie gisteren toch nog naar zijn werk was, moest gistermiddag snel naar huis gaan, zo meldde de New Yorkse gouverneur Andrew Couomo op een persconferentie. De Verenigde Staten noemen deze winter nu al ‘snowmageddon’, ‘snowpocalypse’, ‘snowzilla’ en vooral ‘horrorwinter’ – net als vorig jaar.