Murray naar halve finale Australië - Nadal uitgeschakeld door Berdych

Murray viert zijn overwinning op de Australiër Nick Kyrgios.
Murray viert zijn overwinning op de Australiër Nick Kyrgios. Foto AFP / Paul Crock

Andy Murray heeft de halve finales van de Australian Open bereikt. De Brit, in Melbourne als zesde geplaatst, was in drie sets te sterk voor de jonge hoop van het organiserend land: de 19-jarige Australiër Nick Kyrgios. De wedstrijd eindigde in 6-3, 7-6 (5) en 6-3.

Kyrgios had de afgelopen dagen indruk gemaakt in eigen land. Hij was zondag in de vierde ronde te sterk voor de Italiaan Andreas Seppi, de speler die eerder in het toernooi Roger Federer had uitgeschakeld. Maar Kyrgios kon tegen Murray niet opnieuw verrassen. Hij maakte veel onnodige fouten, terwijl de Brit erg stabiel was. Murray kreeg pas in de zevende game van de laatste set een breakpoint tegen.

Nadal verrassend uitgeschakeld door Berdych

Murray speelt donderdag in de halve finale tegen Tomas Berdych, die eerder vandaag verrassend won van Rafael Nadal. De 29-jarige Berdych was in topvorm en wist de veertienvoudig kampioen te verslaan met 6-2 6-0 7-6 (5). In de vorige zeventien matches tegen Nadal dolf Berdych nog steeds het onderspit.

Nadal twijfelde vooraf of hij lichamelijk en geestelijk klaar was voor de wedstrijd. De Spanjaard was net hersteld van een blessure.