Mooie motherfucker, slepende beat

Deze week overleed de 26-jarige A$AP Yams, belangrijke man achter de schermen bij A$AP Mob, een flamboyante hiphopcrew in New York. A$AP Yams was de drijvende zakelijke kracht die de groep van een succesvolle Tumblr-pagina wist te tillen naar onder meer een platencontract van drie miljoen dollar bij platenmaatschappij Sony. De belangrijkste protegé van A$AP Yams is A$AP Rocky, die het jaar aftrapt met single ‘Lord Pretty Flacko Jodye’. A$AP Rocky benadrukte in doorbraakhit ‘Peso’ in 2011 al dat hij zichzelf een ‘mooie motherfucker’ vindt en rapt in 2015 nog steeds ontspannen gerekte teksten waarin hij trots is op zijn eigen stijl, zijn topmodel en alles wat hij bereikt heeft. Een stuiterende kickdrum, een penetrant synthesizergeluidje en een slepende beat scheppen voluit ruimte voor het schitterende ego van A$AP Rocky; een flamboyante, kleurrijke superster, met dank aan zijn deze week overleden mentor.