Minister zoekt haar oorbel

Wat doe je als hoogwaardigheidsbekleder wanneer je een oorbel kwijtraakt? Je vraagt aan je Twitter-volgers of ze deze kunnen helpen zoeken. Dat is wat Julie Bishop, de Australische minister van Buitenlandse Zaken, deed toen dat haar overkwam na een interview in Sydney. Ze stuurde een foto van haar andere oorbel en een telefoonnummer. Of het haar persoonlijke lijn was is onduidelijk, maar onwaarschijnlijk. Uiteraard leverde het bericht haar veel commentaar en flauwe grappen op Twitter op. Volgens Mashable bevestigt dit nogmaals dat Bishop – ondanks dat zij al sinds 2009 een account heeft – nog erg moet wennen aan het gebruik van het sociale medium. In december ontdekte de minister dat ze ook emoji’s kon gebruiken in haar berichten en deed dat dan ook naar hartenlust om volgers een fijne Kerst te wensen. Deze twee voorvallen komen misschien niet zo professioneel over als minister, maar het lijkt er wel op dat Bishop veel plezier heeft met Twitter.