Opinie

Klassieker

In mijn lijfblad Mojo hebben experts deze maand de honderd beste nummers van Bowie geselecteerd. Een snelle scan en ik vind een favoriet op nummer 30: Aladdin Sane. Ik denk dat iedereen uit de buurt is: daar moet op gedronken worden. Tussen mijn ouderwetse cd’s vind ik de goeie. Na een sfeervol, nachtclubachtig begin jagen

In mijn lijfblad Mojo hebben experts deze maand de honderd beste nummers van Bowie geselecteerd.

Een snelle scan en ik vind een favoriet op nummer 30: Aladdin Sane. Ik denk dat iedereen uit de buurt is: daar moet op gedronken worden. Tussen mijn ouderwetse cd’s vind ik de goeie. Na een sfeervol, nachtclubachtig begin jagen en knallen David Bowie en pianist Mike Garson op topsnelheid - met topvolume - door de kamer.

Een vriendje van mijn jongste zoon (14 jaar) komt plotseling verschrikt binnen. Ik vraag door de muziek heen of hij David Bowie kent. „Nee meneer”, roept hij terug, „ik luister eigenlijk nooit naar klassieke muziek.”

Roeland Jansen