Job of the day

Jij bent het nieuwe talent van BinckBank

Foto ANP

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Startersfunctie bij online beleggersbank
Bedrijf: BinckBank
Wat opvalt aan de vacature: Je legt uit wat een klant met de producten van BinckBank kan, zonder advies te geven.

Wat doe je dan eigenlijk?

De beurs, aandelen, trackers, opties of turbo’s. Je leert allemaal hoe het precies zit tijdens je opleiding in de eerste weken bij BinckBank. De beleggersbank die ooit zelf prijsvechter was, maar inmiddels concurrentie heeft van nieuwe prijsvechters, zoals DeGiro. Na de opleiding werk je op de klantenservice en geef je klanten uitleg over producten van de beleggersbank. Hoe het kopen van aandelen precies werkt en wat trackers en opties eigenlijk zijn. Maar ook op simpele vragen weet jij een antwoord. Zoals: hoe werkt de website van BinckBank eigenlijk?

Echt advies over beleggen geef je niet. “Dat is niet toegestaan”, zegt Joeri Buiten, die ook op de klantenservice werkt. Toch help je klanten door ze de werking van beleggingsproducten uit te leggen. Als je bijvoorbeeld merkt dat iemand niet snapt wat een hefboomproduct is, dan is het aan jou om duidelijk te maken dat daar toch hoge risico’s aan verbonden kunnen zijn.

Het is een startersfunctie. Of zoals de bank zelf zegt: je komt terecht in de Talent Pool. Bij de klantenservice leer je het bedrijf kennen en leer je wat klanten precies willen. De bedoeling is dat je doorgroeit binnen het bedrijf. Zo kun je teamleider worden, maar je ervaringen zijn ook waardevol voor de afdeling waar nieuwe producten worden ontwikkeld. En sommige werknemers maken carrière buiten BinckBank, in het vermogensbeheer of bij andere banken die niet direct iets met beleggen te maken hebben.

Wat voor collega moet je zijn?

Je komt terecht tussen jonge collega’s, veel mensen die net afgestudeerd zijn. Van de dertig werknemers op de klantenservice zijn er een aantal met een economische achtergrond, maar verplicht is dat zeker niet. Je werkt binnen een team (zes personen) in verschillende shifts, tussen acht uur ‘s ochtends en tien uur ‘s avonds, ook in het weekend. “In het weekend is het altijd gezellig, dan zit je met een kleiner groepje”, zegt Buiten.

Waarom zoeken ze iemand?

BinckBank zoekt voortdurend nieuw talent voor in de Talent Pool.

Wat verdient dat?

2.000 euro bruto bij een 40-urige werkweek. Via BinckBank kun je een zelfcursus tot effectenspecialist volgen (ongeveer een half jaar, naast je werk) en daarna verdien je 2.300 bruto per maand.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Een beetje stressbestendig moet je wel zijn. Er zijn namelijk nog wel eens piekmomenten op de klantenservice. Buiten: “Na de toespraak van Draghi (president van de Europese Centrale Bank) vorige week ging de beurs heen en weer. Dan bellen veel mensen om te kopen of verkopen, of gewoon voor uitleg.”

Maar naast alle serieuze zaken is er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning. Meerdere keren per jaar maak je uitjes met je team of met de afdeling. Bowlen of gewoon een avondje de stad in. En wekelijks is er een borrel in de eigen bar.