Bo&Caro

Veel lingerie en mannen op bedrijfsuitje, bij de Fashion Week Amsterdam

Bo&Caro gaan elke dag naar een bedrijf. Ze zijn bij aandeelhoudersvergaderingen, productpresentaties of vrijdagmiddagborrels en willen graag weten: wie is hier belangrijk?

Wat: De ‘Pretty Wild Lingerie’-show op de 22ste editie van de Fashion Week op het Westergasterrein in Amsterdam

Wie: Lingerieontwerpster Firouze Akhbari, actrice Victoria Koblenko, PR-man Roger, een fotograaf of dertig, elf modellen en 300 modeliefhebbers

Veel luchtkussen, poserende dames voor flitsende fotografen, heren met een klein knotje op het hoofd. En een heleboel momenten waarop Victoria Koblenko hartstochtelijk een bekende om de hals valt: nadat ze de catwalk is overgestoken naar haar overbuurvrouw - met veel tule - voor aanvang van de show. Terwijl ze “Roger!” roept naar een heen en weer rennende PR-man. Tijdens het ten tonele verschijnen van lingerieontwerpster Firouze Akhbari.

Lingerieontwerpster Firouze Akhbari met haar modellen #fashionweek

Een foto die is geplaatst door Bo&Caro (@boencaro) op

Kant, leer en zijde

Maar goed, het gaat natuurlijk om de lingerie van Akhbari op deze laatste avond van de Fashion Week Amsterdam. Veel kant, leer, zijde, langbenige modellen, doorschijnende beha’s, strings. En mannen op bedrijfsuitje.

“Wow”, zegt Wincho Bacuna. En daar blijft het bij. “Hij heeft de hele avond nog niks anders gezegd”, vertelt zijn collega Mehdi Gazzli. Bacuna knikt langzaam. “Het was gewoon echt – wow.” Gazzli legt een hand op zijn schouder. Drankje?

Wel erg weinig stof

De drie dralende heren bij de bar zijn minder onder de indruk. “Wij zijn niet van die borstenmannen. Het was allemaal iets te bloot”, zegt Ben Post. De fladderende negligés kon hij nog wel hebben. Maar de rest - nee, niks voor hem. Hier hoeft zijn vriend niet in thuis te komen, lacht hij dan. Zijn twee collega’s kijken hem grijnzend aan. Jan Pieter Keller, naast hem:

“Het bestond ook gewoon uit wel erg weinig stof, dat ondergoed. Toch?”

Fashion Week is ook best leuk als bedrijfsuitje #fashionweek

Een foto die is geplaatst door Bo&Caro (@boencaro) op

Bacuna heeft het allemaal wat kunnen laten bezinken en wil nog even wat kwijt. “Dat mijn verloofde straks niet denkt: ‘Hmm, wat raar.’ Snap je?” Zeker. “Niet dat ik hier niet heen mocht, hoor. Ze riep nog: ‘Veel plezier vanavond! Lekker tieten kijken.’” Maar toch.

“Die lingerie dus. Ik vind het ontzettend knap hoe je met zo weinig stof zoiets moois kunt maken. Nee, maar echt. Het is gewoon een sieraad voor het lichaam, die lingerie.”

Dat is waar het natuurlijk allemaal om gaat.