While you were sleeping... in the US

Goede cijfers voor Microsoft, toch reden tot zorg

Wat gebeurde er in de Verenigde Staten terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Microsoft mag tevreden zijn met de cijfers van het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2015, schrijft Techcrunch. Het bedrijf verkocht 10,5 miljoen Lumia-telefoons en de Surface-tablets leverden 1,1 miljard aan inkomsten op. Recordaantallen.

Ook de totale verkoopcijfers van Microsoft stegen met 8 procent ten opzichte van vorig jaar naar 26,5 miljard dollar. En dat is meer dan wat analisten op Wall Street hadden verwacht.

Toch vindt vindt The Wall Street Journal dat er reden is tot zorg. De verkoop van software - de core business van Microsoft - groeide namelijk maar met een schamele 5 procent. Volgens de zakenkrant heeft het bedrijf het afgelopen jaar met moedige strategische beslissingen - inzetten op cloud computing - te hoge verwachtingen bij investeerders en aandeelhouders gewekt en dat voelen begint Microsoft nu langzaam aan te voelen.

Mattel moet aan de bak

Mattel CEO Bryan Stockton moest vannacht plotseling opstappen. Zijn pogingen om het noodlijdende bedrijf, dat ook deze kerst weer kampte met slechte verkoopcijfers, de afgelopen drie jaar weer op de rails te brengen zijn volgens The Wall Street Journal jammerlijk gefaald. Stockton wordt tijdelijk vervangen door bestuurslid Christopher Sinclair.

Afgelopen december viel Mattel totaal niet op met zijn nieuwe speelgoed, blijkt uit de kwartaalcijfers. De inkomsten daalden met 59 procent ten opzichte van vorig jaar tot 149,9 miljoen dollar. De verkoop daalde met 6 procent naar 1,99 miljard dollar. Volgens een woordvoerder van Mattel was de koek op na de zoveelste teleurstellende kwartaalcijfers. De CEO werd de laan uitgestuurd.

Stockton wordt vooral verweten hij te weinig betrokken was bij het creatieve proces van de speelgoedfabrikant. Hij zou zich sterk hebben gericht op de cijfers en de uitbreiding in het buitenland. Maar die strategie woog totaal niet op tegen oprukkende technologie zoals tablets en smartphones die ervoor zorgen dat kinderen minder spelen met speelgoed.

Het sneeuwt, daten?

Terwijl Snowmaggeddon de Amerikaanse oostkust teistert, trekken singles in New York massaal naar Craigslist om een partner te vinden. Dat meldt Business Insider.

New Yorkers sloegen gisteren aan het hamsteren, maar als je ingesneeuwd raakt wil je dat niet alleen met een blik soep en een elektrische kachel. Met advertenties als ‘Blowing Like the Snow’ en’The snow is coming, are you?’ proberen vrijgezellen op Craigslist een sneeuwbuddy te vinden.

As we sit on the brink of a major snowstorm and prepare for a nearly shut-down NYC, I’m seeking a single 20- or 30-something female who shares my excitement for snow days and wants to create the semi-romantic, mildly productive yet equally fun adult version. I’m talking endless movies, cookies, whiskey and red wine, occasional work on a strictly as-needed basis, potential igloo-making in a private garden and making out.

Onderkoelde New Yorkers zitten overigens niet alleen op Craigslist tijdens winterstorm Juno. Ook Tinder doet uiteraard goede zaken in de Amerikaanse stad, schrijft Refinery29.