Etiquette in pak

Dagelijks reizen er 8,6 miljoen mensen met het openbaar vervoer in New York. Maar al die reizigers gedragen zich niet altijd volgens de regels. Deze maand is de Metropolitan Transportation Authority (MTA) dan ook begonnen met een postercampagne om forenzen te wijzen op het juiste gedrag in de bus of metro. Christian Koegel en Chris Zelig besloten na het zien van de plakkaten – waarop rode en groene figuren onder andere demonstreren dat je niet mag eten in het openbaar vervoer – deze na te maken. Gehuld in zogeheten full body suits laten Koegel en Zelig in een YouTube-video zien hoe het wel en niet moet in de metro.

Het tweetal vertelt tegenover de lokale krant New York Village Voice dat dit hun manier is om bij te dragen aan de campagne van de MTA. „Wij vinden hun aanpak slim en leuk”, zegt Koegel. „Mensen moeten zich gedragen en aardig zijn tegen elkaar.”