Eindeloos sidderalen pletten

De Princess Bride is misschien niet zo bekend in Nederland, maar in de Verenigde Staten heeft de film uit 1987 een cultstatus. En dat komt niet alleen doordat de norse CIA-agent Saul (acteur Mandy Patinkin) uit de serie Homeland hierin een maffe Spaanse zwaardvechter speelt. Het is een atypisch sprookjesverhaal met veel humor en zelfspot. Het is geen wonder dat ontwikkelaar Gameblend Studios een slaatje wil slaan uit de populariteit van de film. De app ‘The Princess Bride – The Official Game’ is echter niet alleen een grote teleurstelling voor fans, maar voor iedereen die het downloadt tegen de prijs van 4 euro. De vier verschillende minigames zijn ondanks de mooie animaties uiterst saai. Zo moet in ‘Shrieking Eels’ de speler een prinses beschermen tegen sidderalen door ze te pletten op het scherm. Dat gaat gevoelsmatig eindeloos en doelloos door. ‘The Princess Bride – The Official Game’ is een opeenstapeling van herhalingen en dat is uiterst frustrerend.