Eerste halve finale Australië tussen Russinnen Sjarapova en Makarova

Maria Sjarapova
Maria Sjarapova EPA / Barbara Walton

De eerste halve finale van het damestoernooi van de Australian Open gaat tussen twee Russinnen. Maria Sjarapova en Ekaterina Makarova wonnen beiden hun kwartfinales relatief eenvoudig.

Sjarapova plaatste zich dinsdag met gemak voor de halve finales van het grandslamtoernooi in Melbourne. De 27-jarige Sjarapova versloeg de Canadese Eugenie Bouchard. Na nog geen 80 minuten stond er 6-3 6-2 op het scorebord.

Makarova bereikte op het grandslam van Melbourne de halve finales door de Roemeense Simona Halep in twee sets te verslaan: 6-4 6-0.

Eerder op de dag bereikten de Nederlandse tennisster Michaëlla Krajicek met haar Tsjechische partner Zahlavova Strycova de halve finale van het dubbelspel op de Australian Open. Het koppel versloeg de Amerikanen Raquel Kops-Jones en Abigail Spears in een ruim twee uur durende pot in drie sets met 6-3 3-6 6-7 (7). Zij nemen het hierna op tegen het duo Jie Zheng en Yung-Jan Chan uit China en Taiwan.

De Nederlander Kiki Bertens en haar Zweedse partner Johanna Larsson wisten geen plek in de halve finale te bemachtigen.