Dagoverzicht

Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow
blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

#nofilter, deze foto’s op app Figure 1 - de Instagram voor dokters. Geen foto’s van zonsondergangen en salades, wel van huidaandoeningen, wonden en amputaties. Het is een groot succes. En nog nuttig ook.

Ook boos over je energielabel? Vandaag moet minister Blok de Kamer uitleggen waarom dat rare verplichte papiertje huizenbezitters geld kost.

V&D heeft acute financiële problemen. Dus eist het van de verhuurders van zijn winkelpanden een huurvrije periode, en daarna een fors lagere huur. Kan dat zomaar?

En Apple maakt de concurrentie vandaag weer jaloers.

Poldernieuws

Nederland moet als eerste ter plekke zijn bij internationale rampen, betoogt Hans de Boer in de Volkskrant.

De BTW op digitale kranten blijft 21 procent. Dat is een slag voor Nederlandse mediabedrijven, schrijft Z24.

Artsen Zonder Grenzen luidt de noodklok in de Volkskrant: vaccinaties in ontwikkelingslanden worden te duur.

While you were sleeping… in the US

Microsoft mag tevreden zijn met de meest recente kwartaalcijfers, schrijft Techcrunch. Of toch niet echt?

Mattel schopt de CEO de deur uit na de zoveelste slechte kerstperiode, meldt The Wall Street Journal.

Terwijl Snowmaggeddon de Amerikaanse oostkust teistert, trekken singles volgens Business Insider massaal naar Craigslist en Tinder om een ‘snow buddy’ te vinden.

While you were sleeping… in Asia

Rusland is rommel. Dat zegt Standard & Poor’s die de kredietwaardigheid van het land in twijfel trekt, schrijft de Financial Times.

Wat moet Yahoo met de aandelen Alibaba? Volgens The Wall Street Journal is dat een moeilijke vraag voor bestuursvoorzitter Marissa Mayer.

Hon Hai maakt heel veel iPhones. Nu wil de Taiwanese onderdelenmaker ook auto’s gaan produceren, meldt Nikkei Asian Review.

NRC Q’s citaat van de dag

“The board has decided that the following specific measures are necessary in relation to your real estate occupied by the Company. A 4 month rent free period (…) and a permanent adjustment of the current rent.” - V&D besluit eigenhandig de huur vier maanden niet te betalen én te verlagen in een brief aan zijn verhuurders.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.