Up up up

Apple maakt vanavond de concurrentie jaloers

Foto ANP / EPA

Slim hoor, de nieuwste iPhone net voor het begin van het kwartaal in de winkels leggen. Het ziet ernaar uit dat Apple daardoor vanavond weer recordcijfers kan melden. Het presenteert de eerstekwartaalcijfers (oktober tot en met december).

Update: Apple heeft een heel goed kwartaal gedraaid. 18,04 miljard dollar aan winst, het beste kwartaal van het bedrijf ooit. En: vanaf april is de Apple Watch verkrijgbaar.

Dat eerste kwartaal ís normaal gesproken al een topkwartaal omdat in de decembermaand iPads, iPhones en andere i’s onder de kerstboom worden gelegd.

Nu ziet het er door de iPhone 6 en zijn grotere tegenhanger nog positiever uit. De telefoons zaten binnen de kortste keren op recordverkoop met tien miljoen verkochte iPhones in het openingsweekend. De kans is groot dat dat succes de rest van het kwartaal heeft aangehouden, ondanks dat buigincident. En aangezien de iPhone meer dan de helft van de omzet uitmaakt: goed nieuws voor Apple.

Ter vergelijking: de winst en omzet van Apple zijn daarmee bijna even groot als die van mega-techbedrijven Amazon, Google, Facebook en Microsoft bij elkaar.