Zonnige global sounds

Van een dj die hiphop verruilde voor een ‘global sound’, verwacht je diepe grooves en vooral beats. Maar Esperanto Slang van Captain Planet is door de bijdragen van prima gastvocalisten juist lichtvoetiger en toegankelijker dan de meeste producties uit het genre. Op websites voor tropische dance was dit album al te beluisteren, nu is de cd ook in Nederland fysiek verkrijgbaar. Goede timing, want hartje winter brengt de mengeling van Caraïbische klanken, bossanova, dance en urban beats de zon in huis. De naam van het album en de uitvoerende dj laten weinig te raden over, Captain Planet haalt zijn samples, inspiratie en gastmuzikanten van over de hele wereld. Op Un Poquito Más zingt Chico Mann van afrobeatcollectief Antibalas iets wat op salsalounge lijkt. In The Gray is een wat opzichtige hitpoging met reggae-brass en zangeres Brit Laurén. Nog een nummer later zitten we alweer in Soedan met zangeres Alsarah – mystieke fluitklanken met stampbeat incluis.