Trambestuurder Amsterdam op non-actief door rijden met dode man

ANP / Koen van Weel

Het GVB heeft een trambestuurder op non-actief gesteld, omdat hij vrijdag met een dode man heeft rondgereden in de tram. Dat bevestigt een woordvoerder. Passagiers van lijn 5 richting Amstelveen vertelden De Telegraaf dat ze de chauffeur meerdere malen waarschuwden, maar hij toch doorreed.

De trambestuurder zou de passagiers hebben geantwoord dat hij van de dode man op de hoogte was. Medische hulpverleners stonden klaar bij het eindpunt van de tram. Toen bleek hulp al te laat.

Een woordvoerder van het GVB laat weten dat de bestuurder aan de verkeersleiding heeft doorgegeven “een slapende man” aan boord te hebben. Het GVB onderzoekt aan de hand van camerabeelden en gesprekken met de verkeersleiding wat er is gebeurd. Ook de bestuurder wordt gehoord. Hij is op non-actief gesteld.