Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Geopolitiek

EU-verkeerscommissaris Bulc zet in op Europese kilometerheffing voor auto’s

EU-commissaris Violeta Bulc voor Verkeer wil naar een Europees systeem voor tolheffing op personenauto's toe. Ze zei dat in gesprek met de Duitse krant Welt am Sonntag. De tol is gebaseerd op de kilometerheffing. Bulc: „Dan betaalt de automobilist voor de daadwerkelijk gereden kilometers en voor de kosten die hij daarmee veroorzaakt.” De Sloveense EU-commissaris laat in het midden of alle lidstaten verplicht worden de tol te heffen. „Het is ook mogelijk dat landen zelf beslissen of en op welke wegen ze tol zullen heffen.” (ANP)