Recht voor zijn raap country

De vanzelfsprekendheid waarmee zangeres Nikki Lane op de cd All or Nothin’ het country-genre naar haar hand zet, doet vermoeden dat zich hier een natuurtalent aandient. Toch was er enige begeleiding nodig, en was het dankzij de samenwerking met producer Dan Auerbach (zanger/gitarist van Black Keys, producer van onder anderen Lana Del Rey) dat Nikki Lane de juiste Schwung en voluptueusheid te pakken kreeg. Het is dus pas op haar tweede cd dat haar stem druipt van wraakzucht en gemiste kansen. De volvette gitaaraccenten met vlammend pedal steel, onderstrepen dat het Nikki menens is: ze mag dan zingen over haar ‘state of confusion’, Lane weet hoe ze de luisteraar in het hart moet treffen. In mooi staccato draven de liedjes voorbij, met opgewekt timbre verklaart ze de oorlog aan goede smaak, in liedjes als I Don’t Care en Good Men. Lane is net zo recht voor zijn raap als collega Lucinda Williams, maar dan wulpser.