Mogelijk link tussen moord ggz-directeur en liquidatie Steenbergen

Foto ANP / Roos Koole

De politie denkt dat er mogelijk een verband is tussen de moord op de 44-jarige ggz-directeur Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs vorig jaar en een liquidatie enkele maanden later in Steenbergen.

Zweekhorst werd ’s avonds op Nieuwjaarsdag vlak bij zijn huis doodgeschoten toen hij zijn twee honden uitliet. Hij was slachtoffer van een persoonsverwisseling, zo werd vorig jaar al duidelijk. De politie tastte de afgelopen maanden vervolgens in het duister over de toedracht van de moord op de directeur personeelszaken van GGZ-instelling InGeest. Inmiddels heeft de politie naar eigen zeggen veel meer informatie over de achtergrond.

De afrekening in Steenbergen waarmee de politie mogelijk een verband vermoedt, vond plaats in april vorig jaar. De 68-jarige Rinus Moerer die werd doodgeschoten, was een bekende van de politie en in januari ook al eens beschoten. Moerer zou een fruithandel hebben gehad, schreef Omroep Brabant eerder.

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt vandaag opnieuw aandacht aan de zaak, zo meldt de politie vandaag zelf. Opsporing Verzocht toont vanavond uitgebreide reconstructies van beide liquidaties. De politie wil onder meer weten of getuigen bepaalde voertuigen hebben gezien.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Rotterdam / Steenbergen - Moord Rob Zweekhorst wederom in Opsporing Verzocht: meer informatie over achtergronden http://t.co/3PnBG4ZTri

Eerder is al een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip.