In beeld

Obama haalt banden met India aan

Tijdens zijn staatsbezoek in september aan Amerika nodigde de Indiase premier Narendra Modi Obama uit voor de nationale viering: een breuk met India’s stijve diplomatieke protocol. Obama maakte er een driedaags staatsbezoek van. Nadat Obama gisterochtend de vliegtuigtrap was afgedaald omhelsde Modi hem: Opnieuw een breuk met het protocol. De Indiase pers raakte er niet over uitgeschreven. India’s dagen van principiële niet-gebondenheid, die gepaard gingen met bloedeloze staatsbezoeken vol stram protocol, lijken voorbij. Economisch gezien leveren de banden met Amerika India het meeste op. In september zegden Amerikaanse bedrijven toe voor ruim 40 miljard dollar in India te investeren, en Obama en Modi hebben afgesproken de wederzijdse handel van 100 miljard dollar per jaar tot 500 miljard te vermeerderen. Eerdere incidenten tussen Amerika en India lijken vergeten en vergeven, overvleugeld door economische belangen. Obama noemde de relatie met India „een van de partnerschappen die de 21-ste eeuw zullen vormgeven”. Hij gaf geen krimp toen tijdens de parade Mig-29-jets en MI-25-gevechtshelikopters van Russische makelij overvlogen. Aan de vooravond van zijn bezoek maakte India bekend dat de VS inmiddels Ruslands rol als grootste wapenleverancier van India hebben overgenomen.
New Delhi, India. 26 januari. Obama kijkt door natgeregend kogelvrij glas naar de parade ter gelegenheid van de Indiase Dag van de Republiek.
REUTERS / Jim Bourg
Michelle en Barack Obama.
REUTERS / Ahmad Masood
Het Indiase publiek wuift Obama toe.
AP / Saurabh Das
Een Indiaas militair regiment te kameel.
REUTERS / Jim Bourg
Dansers.
AP / Carolyn Kaster
Beveiliging.
REUTERS / Jim Bourg
REUTERS / Jim Bourg
Langs de route van de optocht.
AP / Altaf Qadri
Bij het presidentiële paleis Rashtrapati Bhavan.
AFP / Saul Loeb
Keukenpersoneel warmt zich buiten het presidentieel paleis Rashtrapati Bhavan terwijl Barack en Michelle Obama deelnemen aan een staatsdiner met de Indiase president Pranab Mukherjee.
AP / Carolyn Kaster
De fanfare staat klaar voor Obama.
REUTERS / Jim Bourg
New Delhi. Barack Obama inspecteert de militaire troepen bij het presidentiële paleis Rashtrapati Bhavan India for three days to attend Republic Day celebrations and meet with Indian leaders.
REUTERS / Jim Bourg
Bangalore. Een demonstratie van de traditionele Indiase vechtsport Kalaripayattu.
EPA / Jagadeesh NV
New Delhi. President Obama strooit rozenblaadjes bij Raj Ghat, het monument voor India's icoon voor de onafhankelijkheid, Mahatma Gandhi.
AFP / Tengku Bahar