Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Niet 50, maar 80 mannen verdacht van seks met minderjarige

In het onderzoek naar mannen die in een hotel in Valkenburg seks hebben gehad met een 16-jarig meisje, heeft het Openbaar Ministerie niet zoals eerder gemeld vijftig, maar tachtig mannen in het vizier.
In het onderzoek naar mannen die in een hotel in Valkenburg seks hebben gehad met een 16-jarig meisje, heeft het Openbaar Ministerie niet zoals eerder gemeld vijftig, maar tachtig mannen in het vizier. Foto ANP / Robin Utrecht

In het onderzoek naar mannen die in een hotel in Valkenburg seks hebben gehad met een 16-jarig meisje, heeft het Openbaar Ministerie niet zoals eerder gemeld vijftig, maar tachtig mannen in het vizier. Dat bevestigt het OM na berichtgeving hierover van de tv-zender 1Limburg vandaag.

Van de vijftig verdachten, over wie zaterdag gesproken werd, zijn de telefoongegevens bekend. Zij worden volgens het OM op korte termijn opgepakt. Voor de dertig anderen loopt nog een onderzoek naar hun identiteit.

Condooms

De politie in Limburg kwam de mannen op het spoor dankzij een grote hoeveelheid gebruikte condooms en de klantenlijst in de telefoon van de loverboy van het 16-jarige meisje.

De politie vond de condooms en de telefoon in oktober bij een inval in het hotel. De agenten betrapten toen een man die seks had met het kind, terwijl de 21-jarige loverboy op de wc zat.

Het meisje was een week voor de inval als vermist opgegeven. Het is niet duidelijk of het meisje alle klanten in één week op bezoek kreeg, of dat ze daarvóór ook al werd uitgebuit.

De mannen hangt een gevangenisstraf boven het hoofd van maximaal twaalf jaar. Daarnaast worden ze waarschijnlijk ingezet als getuigen in de zaak tegen de loverboy, die wordt beschuldigd van mensenhandel, het aanzetten tot prostitutie en het onttrekken van een minderjarige aan het wettig gezag. Mannen die denken betrokken te zijn worden opgeroepen zich te melden bij de politie.