Neergeschoten man in Panama-Stad is verdachte liquidatieproces

De man die gisteren werd neergeschoten in Panama-Stad is Sjaak B., die werd vervolgd in het liquidatieproces Passage. Dat heeft zijn advocaat bevestigd tegenover persbureau ANP. Hoe het met B. gaat, is niet bekend.

Gisteren werd bericht dat B. zou zijn overleden. De advocaat, Marnix van der Werf, wilde geen mededelingen doen over de toestand van zijn cliënt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ook nog geen bericht ontvangen over een eventueel overlijden.

Passage

B. maakte onderdeel uit de van de groep mannen die werd vervolgd in het liquidatieproces Passage. Hij stond tijdens het liquidatieproces terecht als wapenhandelaar. Voor diverse huurmoorden zou hij de wapens hebben geleverd, meende justitie. De aanklagers noemden Sjaak B. tijdens het proces “een onmisbare schakel in de criminele organisatie.”

Justitie kreeg B. uiteindelijk niet veroordeeld voor wapenleveranties, waarvoor 15 jaar cel was geëist. B. kreeg wel 3,5 jaar celstraf voor kleinere vergrijpen.

B. is de tweede hoofdpersoon in het Passageproces die in korte tijd is neergeschoten. Eind december werd Ali A., door het OM verdacht van het geven van moordopdrachten, in Turkije doodgeschoten.