Mogelijk sneeuw

Het is nu even wat zachter, maar later in de week sneeuwt het soms weer. Die verandering houdt verband met zeer koude lucht die van boven Canada via Groenland op weg is naar Nederland. Vrijdag vriest het op 5 kilometer hoogte mogelijk 40 graden. Aan de grond blijft het op de meeste dagen enkele graden boven nul, maar de bovenlucht is zo koud dat op momenten dat er neerslag valt, dit gebeurt in de vorm van sneeuw. Komende nacht is het wat kouder dan afgelopen nacht met landinwaarts temperaturen rond nul, ook morgen vroeg. Lokaal wordt het glad. De dag start morgen met een waterig zonnetje en op beschutte plekken een paar mistbanken. Verder is het bewolkt maar op een enkel spatje na droog. Het wordt 5 tot 8 graden bij een veelal matige westelijke wind. Woensdag gaat het regenen en stevig waaien.