Meekijken met de mogelijk ‘historische’ sneeuwstorm in New York

“Dit is niet zomaar een storm”. Bill de Blasio, burgemeester van New York, waarschuwde zijn inwoners vandaag maar even. Potentieel “historisch” groot, zo wordt de sneeuwstorm genoemd die de oostkust van de VS kan verwachten. Kijk mee naar beelden vanuit New York.

“Dit is niet zomaar een storm”. Bill de Blasio, burgemeester van New York, waarschuwde zijn inwoners vandaag maar even. Potentieel “historisch” groot, zo wordt de sneeuwstorm genoemd die de oostkust van de Verenigde Staten kan verwachten. Er is al wat sneeuw gevallen, maar er komt nog veel meer. Op bepaalde plekken mogelijk bijna een meter.

De ergste sneeuwval kunnen mensen aan de oostkust vanaf vanavond (plaatselijke tijd) verwachten. In New York, New Jersey en Massachusetts is vanmiddag al de noodtoestand uitgeroepen. Het verkeer verdwijnt van de straten, bijna 6.000 vluchten van en naar het noordoosten van de VS zijn geschrapt, schrijft persbureau AP. Een groot deel van het openbare leven ligt lam.

Binnen blijven lijkt raadzaam. Naar de sneeuw kijken. En dat kunnen wij ook, want de webcams in New York zijn al aangezet.

http://youtu.be/3DmK21nmkSc

En meer beelden van rond Times Square.