Griekse zanger Demis Roussos (68) overleden

De dit weekend overleden Griekse zanger Demis Roussos op een foto uit 1981.
De dit weekend overleden Griekse zanger Demis Roussos op een foto uit 1981. Foto ANP / Andre van der Heuvel

De Griekse zanger Demis Roussos is dit weekend op 68-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Athene. Dat heeft het ziekenhuis vandaag gemeld in een bondige verklaring aan onder meer persbureau AFP.

Met zijn melancholieke zang en breed uitwaaierende melodieën “belichaamde Demis Roussous de ziel van de Griekse popmuziek”, volgens NRC-muziekredacteur Jan Vollaard.

De zanger die zondag overleed aan kanker, werd voor het eerst bekend in de jaren zestig met de groep Aphrodites Child met toetsenman Vangelis Papathanassiou. Na hits als Rain and Tears en I Want to Live begon Roussous een solocarrière die hem succes bracht met Forever and Ever en My Friend the Wind. Later voegde hij ook Duits- en Franstalige hits als Schönes Mädchen aus Arcadia en Quand Je t’Aime toe aan zijn oeuvre.

In Nederland scoorde hij in december 1973 een nummer-1-hit met Schönes Mädchen aus Arcadia.

Luister op Spotify naar de Greatest Hits van Roussos:

Erratum: eerder stond in dit stuk dat Roussos 69 jaar was.