2Doc: Retour Hemel

NPO 2, 20.25-21.25u.

Op 46-jarige leeftijd krijgt Mark Bos de diagnose prostaatkanker met uitzaaiingen in de botten. Mark is zowel cameraman als lijdend voorwerp bij zijn niet aflatende zoektocht om toch nog helemaal te genezen, ook al zeggen de artsen hem dat dit geen optie meer is.

Alternatieve genezers doen hem soms beloftes die ze niet kunnen waarmaken, en Mark krijgt een operatie die hijzelf achteraf bestempeld als zijn grootste vergissing. Toch filmt hij alles wat hij meemaakt. Zo maakt hij ook beelden van verschillende alternatieve therapieën die hij volgt. Hij geeft een weinig verhullende kijk in zijn privéleven, waarbij hij zichzelf niet spaart met het laten zien van de emoties die bij de strijd van een ongeneeslijk zieke horen.

Bos ontwikkelt zijn eigen therapie, die bestaat uit fanatiek sporten, biologisch, suikervrij en E-nummerloos eten en ademhalingsoefeningen doen. Ook stopt hij met zijn hormoonpillen en aan de door dokters geadviseerde hormooninjectie begint hij niet. Zijn levenswijze en zijn zoektocht naar genezing brengen hem samen met ‘Iceman’ Wim Hof. Slechts gekleed in korte broek en met schoenen proberen zij samen de bijna 6.000 meter hoge berg Kilimanjaro te bedwingen.