Dagoverzicht

Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow
blank yellow adhesive note on white background with shadow Beeld NRC Q

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Een heleboel grote cheques en lachende mensen op het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij vanavond. Goed nieuws dus, maar er zitten ook keerzijdes aan het miljoenenbedrijf.

Veel bedrijven presenteren deze week hun jaarcijfers. Neem Microsoft, Shell en Facebook. Lees deze handleiding en je kent alle stokpaardjes en taboes.

Met tablets en smartphones zijn er geen excuses meer om niet altijd je werkmail te checken. Maar wat doet dat met je? De uitkomsten van alle wetenschappelijke onderzoeken verzameld.

Trek in koffie? Je raadt nooit waar ze de beste koffiezetter ter wereld maken.

Poldernieuws

Warenhuis V&D is de grijze muis onder de Nederlandse winkels. Dat moet snel veranderen wil het bedrijf overleven. Die analyse staat op Z24.

Banen in de thuiszorg redden met een subsidie, lukt tot nu toe niet echt. Trouw meldt dat aan de ‘dienstencheque’ niet veel behoefte is. Hoe zou dat nou toch komen?

Uitzendbureau Goodmorning haalt personeel uit Polen en Roemenië en wel op een nette manier. Dat mag ook wel eens gezegd, dacht de Volkskrant.

While you were sleeping… in the US

Boren in de ongerepte wildernis van Alaska bij de Noordpool? Obama ziet het niet zitten. Republikeinen wel. Een ruzie dreigt, schrijft de Financial Times.

Betalingsdienst Apple Pay dreigt een succes te worden, constateert The Wall Street Journal verbaasd.

Wisselkoersen zijn niet alleen voer voor economen. Start-up TransferWise denkt er geld aan te kunnen verdienen, aldus Dealbook.

While you were sleeping… in Asia

Obama is op bezoek in India. Dat is belangrijk voor Azië volgens The Economic Times of India, Reuters en The Wall Street Journal. Waarom? Dat lees je hier.

Vliegen, terrorisme en Maleisië. Dat is een zeer gevoelige combinatie. Het is volgens The Wall Street Journal onduidelijk of de hack van de site van Malaysia Airlines een zieke grap is of een daad van cyberterrorisme.

Chinezen zijn gek op Birmees jade. Dat leidt tot een enorme handel, constateert Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.