De onnavolgbare pirouette van Goesev en andere fraaie ijshockeykunstjes

De beste ijshockeyers van de wereld kwamen afgelopen weekeinde bijeen in het Amerikaanse Columbus om elkaar met fraaie manoeuvres de ogen uit te steken tijdens een jaarlijkse vaardigheidscompetitie. Toch kwam de mooiste actie niet uit de VS, maar uit Rusland.

Een screenshot uit een filmpje van het strafschot van Goesev.

De snelste schaatser, het nauwkeurigste schot en de beste puckbehandeling. De beste ijshockeyers van de wereld kwamen afgelopen weekeinde bijeen in het Amerikaanse Columbus om elkaar met fraaie manoeuvres de ogen uit te steken tijdens een jaarlijkse vaardigheidscompetitie. Toch kwam de mooiste actie niet uit de VS, maar uit Rusland.

Op gewone snelheid is de pirouette van de pas 22-jarige Nikita Goesev nauwelijks te volgen – je ziet de puck gewoonweg niet. Geen wonder dus dat de doelman van de tegenstander als aan de grond genageld staat. Pas in de herhaling zie je hoe Goesev de goalie in de luren legt.

Het uitzonderlijke strafschot van de jonge Rus was een van de mooiste staaltjes ijshockey tijdens de jaarlijkse behendigheidswedstrijd, die traditiegetrouw halverwege de Russische ijshockeycompetitie wordt gehouden. Ook de krachtmeting tussen de mascottes van de Russische teams is overigens het terugkijken waard.

Niet alleen in Rusland werd de afgelopen dagen een All-Star Weekend. Ook in het Amerikaanse Columbus namen de beste spelers van de Amerikaanse competitie – en dus de beste spelers ter wereld – aan een behendigheidswedstrijd. De hoogtepunten daarvan zijn in het volgende filmpje op een rij gezet:

De jaarlijkse All-Star Skill Competition vormt de opmaat naar de All-Star Game, een wedstrijd tussen de beste spelers uit de Amerikaanse ijshockeycompetitie. De wedstrijd werd gisteravond gewonnen door het team van aanvoerder Jonathan Toews. De ploeg won met 17-12 van het team van aanvoerder Nick Foligno.

Toch waren het niet alleen de veteranen die de afgelopen dagen lieten zien wat ze kunnen. Neem de 19-jarige Canadees Max Domi. Hij speelt nog in de jongerencompetitie, maar gaf zaterdag alvast zijn visitekaartje af. Oog in oog met de goalie rondt hij het met een fraai lobje af.