Spandoek met onthoofding

Een groot spandoek van supporters van Standard Luik met daarop het afgehakte hoofd van Anderlecht-speler Steven Defour heeft gisteren tot veel commotie geleid. Defour speelde eerder bij Standard. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wil bekijken welke stappen er eventueel mogelijk zijn tegen het choquerende doek. „Wansmakelijk en onaanvaardbaar spandoek”, twitterde een bondsbestuurder. „Hier bestaat geen reglement over, maar we bekijken wat we wel kunnen doen.” Defour liet zich gisteren zo provoceren dat hij in het begin van de tweede helft zijn tweede gele kaart kreeg. Hij schoot een bal keihard het publiek in waarna hij kon vertrekken, tot groot vermaak van het thuispubliek. Anderlecht verloor met 2-0 in Luik na doelpunten in het laatste half uur van Laurent Ciman en Igor De Camargo. Door de nederlaag werd de achterstand op Club Brugge vergroot tot vijf punten. De lijstaanvoerder won gisteren met 3-0 bij stadgenoot Cercle. (NRC)