A$AP Rocky: Lord Pretty Flacko Jodye

Deze week overleed de 26-jarige A$AP Yams, belangrijke man achter de schermen bij A$AP Mob – een flamboyante hiphopcrew in New York. A$AP Yams was de zakelijke drijvende kracht die de groep van een Tumblr-pagina tilde naar onder meer een platencontract van 3 miljoen dollar bij Sony. De belangrijkste protegé is A$AP Rocky, die het jaar aftrapt met single Lord Pretty Flacko Jodye. A$AP Rocky benadrukte in doorbraakhit Peso in 2011 al dat hij zichzelf een ‘mooie motherfucker’ vindt en rapt in 2015 nog steeds ontspannen gerekte teksten waarin hij trots is op zijn eigen stijl, zijn topmodel en alles wat hij bereikt heeft.

Een stuiterende kickdrum, een penetrant synthesizergeluidje en een slepende beat scheppen voluit ruimte voor het schitterende ego van A$AP Rocky; een flamboyante, kleurrijke superster, met dank aan zijn overleden mentor. Saul van Stapele