International Film Festival Rotterdam reikt Tiger Awards uit

Foto ANP / Marco de Swart
Foto ANP / Marco de Swart

Tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR), dat woensdag begonnen is, zijn vanavond de winnaars van de Canon Tiger Awards voor beste korte films bekendgemaakt. De prijswinnende producties op een rij.

1) Things van Ben Rivers. De Britse Ben Rivers won in 2008 al een Tiger Award voor korte films voor zijn productie Ah Liberty!. De nieuwste film van Rivers gaat over onzekerheid in de thuisomgeving.

2) La Fièvre van Safia Benhaim. Deze Française is een kind van Marokkaanse politieke vluchtelingen. In haar werk focust ze zich op het thema ‘verbanning’.

3) Greetings to the Ancestors van Ben Russell. Russell registreert de droomlevens van de bevolking op de grens van Swaziland en Zuid-Afrika.

De film Our Body van Dane Komljen uit Bosnië is genomineerd voor de European Film Awards 2015. De film gaat over de destructieve invloed van tijd.

Op het IFFR zijn 202 speelfilms te zien, waaronder 47 wereldpremières. Verder staan 233 korte en middellange films op het programma. Vrijdag worden de Hivos Tiger Awards bekendgemaakt; prijzen voor speelfilms van beginnende talentvolle filmmakers. (ANP)