Dit is wat je moet weten over volgende week

Deze week: Facebook, H&M en Philips laten het zien

ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit is wat je moet weten.

Het wordt een drukke week voor analisten en beleggers want welk bedrijf presenteert er eigenlijk geen jaarcijfers?

Het begint maandag nog rustig met onder meer Microsoft (inderdaad de firma die tegenwoordig ook brillen maakt).

Dinsdag gaan het echt los. Philips en Siemens komen met jaarcijfers (dit is waarom Philips juist nu geen slechte cijfers kan gebruiken). Ook farmaceuten Novartis en Pfizer laten zien of 2014 een goed jaar was. Dat geldt voor Procter & Gamble, Yahoo en Ericsson.

Woensdag is relatief rustig. Facebook (het sociale netwerk voor bejaarden), LG en Brink’s zijn dan aan de beurt.

Op donderdag komt Shell met jaarcijfers (zie hier trouwens de hoofdkantoren van de 15 grootste oliebedrijven). Ook wordt de vraag beantwoordt of H&M last heeft van Primark. Stanley Black & Decker (bekend van deze uitvindingen) presenteert ook jaarcijfers, net zoals Time Warner, Colgate-Palmolive en Blackstone.

Vrijdag presenteert Sligro het jaarverslag en het bedrijf heeft een aparte reputatie op dat vlak. Ook worden vrijdag de eerste Europese inflatiecijfers van januari bekendgemaakt. Zou er al iets van het ECB-opkoopprogramma ter waarde van 1.100 miljard euro te merken zijn?

Gebeurt er ook nog iets buiten al die cijfers? Weinig. Of het moet de Internationale Dag van de Privacy (op woensdag) zijn.