zelf afmonteren

Je fiets is meer dan een vervoersmiddel, het is een verlengstuk van je imago en persoonlijke stijl. Met dat uitgangspunt richtte Ferry Zolder in 2013 Veloretti Bicycles Amsterdam op. Met een groepje enthousiastelingen met een passie voor design en retrofietsen geeft Zolder vorm aan zijn ambitie om op kleine schaal stijlvolle en onderhoudsvriendelijke designfietsen te produceren tegen een betaalbare prijs. De eenvoud van het ontwerp geeft de modellen van Veloretti een minimalistische look en maakt ze praktisch in gebruik. De Caféracer Mixte is een aluminium stadsfiets met een mix van comfort en design. Om de fietsen betaalbaar te houden zijn ze online te bestellen. De fiets, met een totaalgewicht van 13 kilo, zit bij levering voor 85 procent in elkaar en is eenvoudig zelf af te monteren. De Caféracer Mixte is verkrijgbaar in diverse kleuren en tegen een meerprijs leverbaar met onder meer een chromen voordrager en/of kinderzitje, beide van eigen makelij.

Martijn Boot

veloretti.com, vanaf 369 euro