Weer

Er wordt een punt achter het korte wintertje gezet. Na nog een aantal stuiptrekkingen dit weekend wordt het een aantal dagen tamelijk zacht, maar ook wisselvallig en soms zelfs onstuimig langs de kust. Pas aan het eind van de komende week gaat de temperatuur wellicht opnieuw omlaag en vallen er een paar winterse buien.

De ochtend is in delen van het land behoorlijk winters verlopen met sneeuw die ook bleef liggen, maar de storing die dat veroorzaakte, is vanmiddag al naar het oosten weggetrokken en dan klaart het vanuit het westen op. De wind komt uit het noordwesten en daarmee stroomt zachtere zeelucht binnen, waarbij het 4 tot 7 graden wordt. In het oosten zal niet alle sneeuw wegsmelten, daar kan het vannacht lokaal licht vriezen en daardoor verraderlijk glad worden. Morgen wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af, en zeer lokaal zou een regenbui kunnen vallen. Bij een matige wind die naar zuidwest draait, wordt het 4 tot 7 graden.

Maandag regent het, waarna dinsdag droog verloopt met opklaringen. Daarna is het zacht en wisselvallig.