Zoektocht naar laatste resten slachtoffers

Nederland stuurt volgende week enkele militairen naar Oekraïne, die – als het veilig genoeg is – op zoek gaan naar de laatste stoffelijke resten van slachtoffers bij de vliegramp. Als dat plan slaagt, worden die resten waarschijnlijk op 7 februari overgevlogen naar Nederland, zo liet het ministerie van Veiligheid en Justitie gisteren weten. Op de rampplek is volgens het ministerie een „nog kleine hoeveelheid” stoffelijke resten te vinden. Bij de repatriëring zal dezelfde ceremonie worden gehouden als bij de eerdere terugkeer van stoffelijke resten in Nederland. Een ander doel van de missie is om te kijken of er nog persoonlijke bezittingen zijn van slachtoffers van de vliegramp afgelopen juli. Ook willen de militairen met de lokale autoriteiten de laatste stand van zaken rond de MH17-ramp bespreken.