PSV wint met moeite van Cambuur - FC Dordrecht verrast met zege

PSV-speler Georginio Wijnaldum kopt met zijn achterhoofd de bal in het doel van Cambuur.
PSV-speler Georginio Wijnaldum kopt met zijn achterhoofd de bal in het doel van Cambuur. Foto ANP / Ronald Bonestroo

PSV kan morgen met een comfortabele voorsprong van 7 punten toekijken hoe de voornaamste concurrent Ajax het in eigen huis opneemt tegen Feyenoord. De ploeg uit Eindhoven wist vanavond, met enige moeite, te winnen tegen SC Cambuur. In Leeuwarden werd het 1-2 voor de koploper in de Eredivisie.

Het team van trainer Philip Cocu neemt daardoor in ieder geval afstand van een van beide rivalen. Met een wedstrijd meer gespeeld heeft PSV nu 7 punten voorsprong op Ajax en 15 punten op Feyenoord. De nummers 2 en 3 van de Eredivisie komen morgen in de Amsterdam Arena in actie tijdens de Klassieker.

PSV wint wel, maar overtuigt niet

Gemakkelijk ging dat echter niet, aangezien Cambuur zowel voor als na rust vaak beter speelde dan PSV. De Friezen verzuimden echter hun kansen af te maken, waarna PSV-aanvoerder Georgino Wijnaldum de bezoekers vlak voor rust op voorsprong kopte. Een kwartier voor tijd maakte Memphis Depay de 0-2, terwijl Daniel de Ridder in de blessure tijd nog scoorde voor Cambuur.

Hoewel PSV opnieuw niet wist te overtuigen, nam de ploeg wel revanche voor de zeperd van afgelopen dinsdag. Toen gingen de Eindhovenaren in Kerkrade onderuit tegen Roda JC, waardoor PSV net als vorig jaar niet meer meedoet in de strijd om de beker.

Dordrecht wint voor tweede keer dit seizoen

Waar PSV aan het ene uiteinde van de ranglijst deed wat werd verwacht, wist hekkensluiter FC Dordrecht tegen Excelsior juist te verrassen. De ploeg die tot nu toe nog maar 7 punten behaalde won op eigen veld van de Rotterdammers en verkleint daarmee de achterstand op NAC tot 3 punten.

Het was pas de tweede keer dat Dordrecht een wedstrijd won dit seizoen. Na 65 minuten was het aanvaller Mart Lieder die de promovendus na 65 minuten op voorsprong zette in een duel zonder al te veel goed voetbal.

Subtoppers PEC en AZ spelen gelijk

In Zwolle bleef het duel tussen subtoppers PEC en AZ vanavond onbeslist. De bekerwinnaar van vorig jaar kwam al snel op achterstand, maar maakte niet lang daarna ook de gelijkmaker. Het vierde duel van vanavond, tussen SC Heerenveen en Vitesse, eindigde in 4-1.