Politie is 50 mannen op het spoor voor seks met minderjarig meisje

Op basis van gebruikte condooms en gsm-gegevens verdenkt de politie in Limburg ongeveer 50 mannen van seks met een minderjarige meisje.
Op basis van gebruikte condooms en gsm-gegevens verdenkt de politie in Limburg ongeveer 50 mannen van seks met een minderjarige meisje. Foto ANP / Roos Koole

De politie in Limburg is dankzij gebruikte condooms en telefoongegevens van een loverboy ongeveer 50 mannen op het spoor die seks hebben gehad met een meisje van 16. De mannen worden de komende tijd opgepakt en riskeren een gevangenisstraf van maximaal 12 jaar, zo laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.

De mannen hebben allemaal seks gehad met hetzelfde meisje, dat in oktober vorig jaar vermist was. Een week later betrapten agenten in een Valkenburgs hotel een man die seks had met het kind, terwijl de 21-jarige pooier op de wc zat. Het is niet duidelijk of het meisje alle klanten in een week op bezoek kreeg, of dat ze daarvoor ook al werd uitgebuit.

Condooms en klantenlijst gevonden

Bij die inval nam de politie de mobiele telefoon van de pooier in beslag. Daarop stond een klantenlijst. Ook vonden de agenten een grote hoeveelheid gebruikte condooms. Die worden gebruikt bij het identificeren van de klanten van de loverboy.

De pooier zelf wordt er ook van verdacht dat hij het meisje heeft onttrokken aan het ouderlijk gezag, zo meldt het OM vandaag aan persbureau ANP. De klanten worden de komende tijd gehoord als verdachte én getuige. Ook klanten die dachten dat het meisje meerderjarig was, zijn strafbaar, zo stelt het OM.