Weer bekerblamage Van Gaal

Het sterrenteam van Manchester United heeft vrijdag in de vierde ronde van de FA Cup niet kunnen winnen van Cambridge United, een ploeg die op het vierde niveau in Engeland speelt. In het knusse Abbey-stadion van Cambridge werd het 0-0. Dat was een blamage voor het elftal van trainer Louis van Gaal, dat nu een replay nodig heeft op het eigen Old Trafford om verder te komen in het belangrijkste Engelse bekertoernooi. Tijdens de eerste maanden van Van Gaal bij United verslikte zijn miljoenenploeg zich in de League Cup al in MK Dons, dat op het derde niveau speelt (4-0). Toen stelde Van Gaal met name jonge spelers op en spelers waar hij afscheid van zou nemen. Van Gaal nam vrijdag geen risico en stuurde met Marcos Rojo, Daley Blind, Angel Di Maria en Radamel Falcao al zijn grote aankopen het veld in tegen Cambridge. Zij kregen de vierdeklasser echter niet op de knieën, ook niet toen Robin van Persie halverwege de tweede helft erbij kwam. (ANP)