Willem II doet aangifte van matchfixing

Ajax-spelers (VLNR) Miralem Sulejmani, Demy de Zeeuw, Vurnon Anita en Marko Pantelic vieren 3-0 door Pantelic tijdens de wedstrijd Ajax-Willem II op 17 oktober 2009. Willem II zou expres verloren hebben.
Ajax-spelers (VLNR) Miralem Sulejmani, Demy de Zeeuw, Vurnon Anita en Marko Pantelic vieren 3-0 door Pantelic tijdens de wedstrijd Ajax-Willem II op 17 oktober 2009. Willem II zou expres verloren hebben. ANP / Marcel Antonisse

Willem II doet in navolging van de KNVB aangifte van matchfixing. Dat schrijft de leiding van de club in een open brief aan de supporters. Daarnaast zal de Tilburgse eredivisieclub iedereen die betrokken blijkt bij matchfixing royeren en weigeren.

De club schrijft verrast te zijn door berichtgeving van de Volkskrant van vorige week, dat tijdens seizoen 2009-2010 zeker twee wedstrijden gemanipuleerd zouden zijn. De Sierra Leoonse speler Ibrahim Kargbo, die nu bij Atlético Clube de Portugal speelt, zou samen met enkele medespelers wedstrijden hebben verkocht aan Aziatische goksyndicaten.

“Alle publiciteit rondom dit geval van matchfixing werpt een grote smet op de reputatie van onze club. Ook voor onze sponsoren en individuele personen (spelers, staf en bestuurders uit het verleden) zorgt deze kwestie voor negatieve publiciteit. Wij betreuren dit ten zeerste. Het is dan ook belangrijk dat de onderste steen boven komt, zodat de mogelijke boosdoeners gestraft kunnen worden, maar ook dat de naam van de club en onschuldige personen gezuiverd wordt.”

De zogeheten integriteitseenheid van de KNVB onderzoekt de zaak. Willem II zegt “uiteraard” volledige medewerking te verlenen aan alle onderzoeken.