Vestia verkoopt 6.000 studentenwoningen in Rotterdam

Het kantoorgebouw van Vestia in Den Haag.
Het kantoorgebouw van Vestia in Den Haag. Foto ANP

Woningcorporatie Vestia verkoopt vandaag alle 7.000 verhuureenheden van studentenhuisvester Stadswonen aan Woonstad Rotterdam. Het gaat om een van de grotere vastgoedtransacties in Nederland met 6.000 kamers, studio’s en appartementen plus 1.000 bedrijfsruimten en parkeerplekken.

“Het gaat om 30 procent van de studentenwoningen in Rotterdam”, zegt Maria Molenaar, bestuursvoorzitter van Woonstad. “De rest is particuliere verhuur.” Het gaat onder meer om grote complexen zoals het voormalige belastingkantoor Puntegale en de GEB-toren in Coolhaven en studentenflat de Hoge Wiek aan de Maas.
Beide partijen, die vandaag zouden tekenen, doen geen mededelingen over de verkoopprijs. Molenaar wil alleen zeggen dat deze “marktconform” is.

Miljardenspeculatie

Vestia verkocht medio vorig jaar circa 5.500 woningen aan de Duitse vastgoedbelegger Patrizia voor 577 miljoen euro. De verkoopprijs van Stadswonen ligt een stuk lager, omdat het om veel studentenkamers gaat. Vestia kocht Stadswonen in 2011, maar raakte een paar maanden later in nood door miljardenspeculatie met renteverzekeringen. De corporatie wil tot 2022 ruim 32.000 van de 96.000 verhuureenheden verkopen om leningen af te betalen.

Lees vanmiddag meer in het Rotterdam-katern van NRC Handelsblad.