‘Verdachten moord Vedat S. in Turkije aangehouden’

In verband met de moord op Vedat S. heeft de politie in Turkije vandaag een aantal verdachten gearresteerd. S. werd vorig jarig op de dag voor Kerst in Istanbul doodgeschoten. Op diezelfde dag werd ook een belangrijke verdachte in het liquidatieproces vermoord.

De arrestaties worden gemeld door diverse Turkse media. De politie zou tien verdachten aangehouden hebben. Wat voor rol zij zouden hebben gespeeld bij de liquidatie is niet bekend; bij eerdere berichtgeving over de moord werd gesproken van meerdere schutters. Wel is er een aantal wapens in beslag genomen.

Liquidaties

Vedat was de jongere broer van Sedat S., een bekende uit de Turkse onderwereld. Zijn begrafenis vond plaats onder grote publieke belanstelling. Meer dan drieduizend mensen bewezen hem de laatste eer tijdens de plechtigheid in Barfra.

Op dezelfde dag dat S. werd vermoord, werd Ali A., één van de belangrijkste verdachten in het Passageproces, in Istanbul doodgeschoten. Of er een verband is tussen de twee moorden is niet bekend.

Een eerdere versie van dit bericht meldde dat de verdachten ook waren aangehouden in verband met de moord op A. Dat is echter niet het geval.