Brand legt Ajax-honk in de as

Het clubhuis van de supportersvereniging van Ajax is vanochtend vroeg bijna volledig uitgebrand. Het pand van AFCA Supportersclub moet volgens de brandweer als verloren worden beschouwd. De eerste melding van de brand was rond 03.30 uur, even voor 7 uur vanochtend was de brandweer het vuur meester. Voor zover bekend was er niemand in het gebouw toen de brand werd ontdekt. Er was flink wat rookontwikkeling, maar omdat er vooral (toen nog vrijwel lege) kantoren in de buurt van het pand staan, leverde dat geen gevaar op voor omwonenden, aldus de brandweer. Over de oorzaak van de brand kan de politie nog niets zeggen. Het onderzoek daarnaar gaat van start. Het is niet de eerste keer dat er brand is bij het AFCA-honk. In 2005 brandde het gebouw gedeeltelijk af na brandstichting. In 2006 werden twee mannen gearresteerd die het pand in brand wilden steken. Zondag speelt Ajax tegen Feyenoord in de Arena. (NRC)