Zuid-Afrika exporteert neushoorns

Foto Reuters

Zuid-Afrika heeft zeker honderd neushoorns ondergebracht in buurlanden om te voorkomen dat ze in handen vallen van stropers. Dat liet het land weten op de dag dat nieuwe cijfers over de stroperij bekend werden gemaakt. Volgens die cijfers zijn in 2014 een recordaantal van 1215 neushoorns ten prooi gevallen aan stropers om hun hoorn. Dat was een dramatische toename van 20 procent vergeleken met het jaar daarvoor. Ook in het Krugerpark wordt alles gedaan om de dieren uit handen van criminelen te houden. Daar is een verhuizing gaande waarbij uiteindelijk vijfhonderd dieren naar andere plaatsen worden gebracht. In het land leven zo’n 20.000 neushoorns. De hoorns zijn in Aziatische landen veel geld waard vanwege vermeende geneeskrachtige eigenschappen.