Stop de Asieluminati!

Stadsgenoten! Eindelijk maakt de Rotterdamse politiek werk tegen een groot gevaar waar u al langer van op de hoogte bent. Een klein groepje kwaadwillenden is al jarenlang bezig alles van ons af te pakken. En ze zijn daarbij nietsontziend. U weet wel wie ik bedoel: de machtige Asieluminati.

Dat zijn die mannen, vrouwen en kinderen die vluchten voor oorlog of armoede en naar ons toe komen. Zij krijgen gewoon een sneu huurhuisje terwijl wij moeten wachten voor we van ons ene sneue huurhuisje naar een ander sneu huurhuisje willen. Het moet niet gekker worden! In een normaal land worden vluchtelingengezinnen op straat gegooid en moeten ze onder een brug leven. Bovendien is, zoals u al weet, de liberalisering van de huurmarkt ooit in een Asielzoekerscentrum bekokstoofd, waardoor het aantal betaalbare huurhuizen drastisch is afgenomen.

En dat is niet het enige. De Asieluminati zweren constant samen. Wij betalen ons inmiddels blauw aan zorgkosten, terwijl vluchtelingen alles gratis krijgen. Want ook de privatisering van de zorgverzekering, waardoor de winsten van de zorgverzekeraars records bereiken terwijl uw eigen risico almaar stijgt, is bedacht door asielzoekers.

Zo is het maar net. Uw pensioen, uw thuiszorg, uw ouderenzorg of uw baan is foetsie vanwege de Asieluminati. Als iemand de moed had om ze allemaal eruit te schoppen, in plaats van gevangen zetten in geprivatiseerde detentiecentra zoals nu gebeurt bij Zestienhoven, zou alles beter met u gaan. Want niet u zelf, en al helemaal niet de rijke lobby’s van multinationals en zorgverzekeraars, maar vluchtelingen zijn verantwoordelijk voor uw ellende. Daarom smeek ik u: stop de machtige lobby der Asieluminati!

Leefbaar Rotterdam heeft tenminste wel de moed om tegen hen te zeggen: „Mot je me portemonnee ook hebbe?!” Leefbaar-raadslid Michel van Elck heeft onlangs geprotesteerd tegen het feit dat de gemeente Rotterdam, u dus, meebetaalt aan de bed, bad en broodvoorziening in de Pauluskerk. En hij heeft ook nog eens geëist dat de Pauluskerk zo snel mogelijk ‘onbewoonbaar’ wordt verklaard.

Wat een moed, visie en daadkracht van Leefbaar. Zoals Van Elck terecht aangeeft moet een „aanzuigende werking” worden voorkomen. En de beste manier om dat te bereiken is inderdaad ervoor zorgen dat uitgeprocedeerde vluchtelingen dakloos en hongerig op straat zwerven. Dat zal ze leren. En het mooie is: daarna kunnen wij onze problemen weer wijten aan een andere groep. Ik stel voor: allochtone gehandicapten. „Zij krijgen alles gratis terwijl wij”… en ga zo maar door.