In Beeld

Slurpen, glimmen en grommen in Detroit

Een Alfa Romeo met een Nederlands tintje, of dakje, is eigenlijk beter. Ten Cate (bekend van kunstgras) maakte van koolstofvezels het dak en de monocoque voor deze Alfa Romeo 4C Spider. De gewone 4C werd eerder al met succes op de Amerikaanse markt ontvangen.
Een Alfa Romeo met een Nederlands tintje, of dakje, is eigenlijk beter. Ten Cate (bekend van kunstgras) maakte van koolstofvezels het dak en de monocoque voor deze Alfa Romeo 4C Spider. De gewone 4C werd eerder al met succes op de Amerikaanse markt ontvangen. Foto AFP

De timing is ideaal: de economie groeit snel, er zijn meer banen en de brandstof is goedkoop. Dus is het weer ouderwets dagdromen bij de presentaties van ‘s werelds grootste automerken op de North American International Auto Show in Detroit. Als de toestand van de autoindustrie kan worden afgemeten aan het aantal glimmende bakken met vernieuwde techniek, oh, dan staat ons wat te wachten.