Net gemist, 24/1

KIJKEN
Wat Rot op naar je eigen land
Tijd 4 x 40 minuten

Habbiebabbies, zo noemt Rot op naar je eigen land-deelneemster Sandra alle mensen in Nederland met een kleurtje. En die kun je maar het beste met z’n allen op een eiland zetten. In dit vierdelig reality-experiment van de EO leggen zes Nederlanders (een paar PVV-stemmers en een idealist) de weg van een vluchteling in omgekeerde volgorde af. Via een detentiecentrum en een logeerpartij bij gastvrije vluchtelingen in de laadbak van een vrachtwagen naar een onbekende bestemming. Onderweg doen ze inzichten op.

KIJKEN
Wat Onze man in Teheran
Tijd 50 minuten

Deze documentaireserie biedt een onthullend inkijkje in het dagelijks leven van Thomas Erdbrink (38), correspondent in Iran voor onder meer NRC. In de eerste aflevering staat de positie van de vrouw in Iran centraal.

LEZEN
Wat Today I Fucked Up (VERWIJDERD)
Tijd 1 uur

Niet bepaald een traditionele longread dit. Maar een enorme hit. Een gebruiker van Reddit vermoedde dat zijn vrouw er een affaire op nahield. Uit pure paniek deelde hij dit op de site. De reacties stroomden binnen. Hij huurde een privédetective in om zijn echtgenote te volgen op een weekendje weg – en hield het internet dagenlang live op de hoogte. En wat heeft de vrouw van zijn broer ermee te maken?

LEZEN
Wat The Weird Science of Naming New Products
Tijd 20 minuten

Je denkt er misschien niet vaak over na, maar elk product dat je gebruikt, elk bedrijf dat je belt, alles heeft een naam. Apple, Accenture, Virgin, Renault Clio – wat is het geheim van een goede naam? En wie bedenkt dat? The New York Times bewijst wederom dat je prachtige grote verhalen kunt maken over juist iets heel kleins. Aanrader!